Hotelnieuws

Hotelnieuws, powered by Hospitality Management

  • Robert Kranenborg verzorgt vanaf september lessen bij de Horeca Academie
    on 25 mei 2018 at 15:00

    Voor de expert opleiding SVH Vinoloog die in september óók bij de Horeca Academie in Den Haag van start gaat, worden topdocenten ingevlogen. SVH meester kok Robert Kranenborg verzorgt de gastronomische lessen. De Horeca Academie in Den Haag biedt deze expert opleiding van één jaar in samenwerking met WTOL Academy | Wijntraining Online. Door getalenteerde chef-koks en sommeliers uit de praktijk uit te […]

  • Hilton Rotterdam: 55 kamers voor ?55
    on 25 mei 2018 at 10:06

    Hilton Rotterdam viert volgende week woensdag haar 55-jarig bestaan. Op 30 mei is het exact 55 jaar geleden (1963) dat Conrad Hilton officieel Hilton Rotterdam opende. En dat viert het hotel met verschillende feestelijke activiteiten waaronder een speciale actie; alleen op deze dag zijn er 55 kamers voor slechts €55 te boeken voor een overnachting in juli of augustus, via: www.rotterdam.hilton.com Op deze speciale jubileumdag […]

  • Golden Tulip on tour met kleinste hotelbar van Nederland
    on 25 mei 2018 at 09:57

    Vanaf half mei stuurt Golden Tulip een compacte, opvallende multifunctionele hotelbar langs verschillende lokale evenementen en festivals. Deze vermoedelijk kleinste hotelbar van Nederland is een samenwerking tussen het hotellabel en Flavours Catering uit Son en Breugel. Golden Tulip Hotels profileert zich internationaal met de slogan 'Playtime. Anytime'. De Nederlandse hotels hebben hier op ingehaakt met de ontwikkeling en aanschaf van deze […]

  • Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend
    on 24 mei 2018 at 10:27

    Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van Severein. Jong en dynamisch team Een eigen restaurant is voor Wim Severein een droom die uitkomt. Hij gaat in restaurant The Millèn op […]

  • Onderzoek: bereikbaarheid als nieuwe maat voor klanttevredenheid
    on 24 mei 2018 at 08:56

    De mobiliteitswereld en het hotellerie hebben van origine relatief weinig met elkaar te maken. Het zijn twee sectoren die zich voornamelijk op hun eigen taken en omgeving richten. Mede door de digitalisering en de beschikbaarheid van steeds meer data en informatie over verplaatsingsgedrag, komen beide werelden dichter bij elkaar en ontstaat een nieuwe vorm van service: Mobility as a Service (ofwel MaaS). Hotel en mobiliteit, privaat en […]

  • Caro van Eekelen van AccorHotels: ''Zeg eens 'ja' op uitdagingen''
    on 23 mei 2018 at 17:00

    Met haar aanstelling in 2009 werd Caro van Eekelen de eerste vrouwelijke country director van AccorHotels. Dat was baanbrekend voor de organisatie en maakte haar tot rolmodel voor veel vrouwen in de hospitalitybranche. “Hoe ik het zo ver heb geschopt? Door altijd ja te zeggen op uitdagingen!” “Ik was slecht in talen en mocht van school – de Hotelschool in Den Haag - niet naar het buitenland op stage. Daarom koos ik […]

  • Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?
    on 23 mei 2018 at 16:20

    Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn behaald en voldoende tussentijdse evaluaties. Een verbetertraject mag niet puur voor de schijn worden gedaan, de medewerker moet een reële […]

  • Meer bling bling in badkamer
    on 23 mei 2018 at 16:00

    Midnight is de nieuwe zwarte kleur met glinsterende pigmenten. Het zorgt voor glamour en een glansrijke beleving. Verwen uw gasten met de extra luxe van Bette badarchitectuur. Exclusieve ligbaden, douchevloeren en wastafels. Fonkelende edelstenen, glanzende mineralen, goud, zilver en reflectie in water fascineert de mens al eeuwen. Vandaag de dag zien wij bling bling terug in glinsterend nagellak, smartphone hoesjes en bij kleding en tassen. […]

  • Colliers International zet afdeling Food & Beverage op
    on 23 mei 2018 at 15:59

    Op 1 juni start vastgoedadviseur Colliers International met een nieuwe afdeling Food & Beverage onder leiding van Etienne van Unen. Deze afdeling is een uitbreiding van de afdeling Retail.  Food & Beverage (F&B) speelt een steeds belangrijkere rol in het retaillandschap. Het aandeel stijgt naar verwachting de komende jaren naar 20 tot 25% in vergelijking met 12% nu. "De spectaculaire groei in F&B wordt gedreven door een […]

  • Download nu de Hotel & Food & Beverage special
    on 23 mei 2018 at 14:14

    Hij is er! De langverwachte, jaarlijkse F&B-special van Hospitality Management is deze week op de spreekwoordelijke mat van menig hotel en hotelier gevallen. Hospitality Management wordt immers verzonden naar alle hotels in Nederland. In deze uitgave besteden we aandacht aan 'concepting', het neerzetten van een concept. Allereerst bezochten we ML in Haarlem, het sterrenrestaurant in Haarlem dat onlangs verhuisde en daardoor veel meer […]

  • Hilton stopt met plastic rietjes
    on 23 mei 2018 at 13:37

    Hilton zal tegen eind 2018 de plastic rietjes hebben verwijderd uit 650 gebouwen. Vandaag onthult Hilton ook zijn nieuwe wetenschappelijk onderbouwde 2030 doelstellingen, gericht op het halveren van de wereldwijde impact op het milieu en het verdubbelen van de investeringen met een sociaal effect. Miljoenen plastic rietjes en flessen In alleen al Europa, het Midden Oosten en Afrika zullen door deze overeenkomst op jaarbasis meer dan […]

  • Nederlands eerste niu hotel geopend in Haarlem
    on 23 mei 2018 at 13:23

    Begin mei opende NOVUM Hospitality haar eerste niu hotel van Nederland in Haarlem. Het driesterrenhotel telt 84 kamers en is de derde locatie waar NOVUM Hospitality zijn innovatieve hotelconcept niu heeft toegepast. Innovatief doordat locatie en directe omgeving een belangrijke rol spelen. Zo is het hotel gevestigd in de oude melkfabriek en is de inrichting hierop geïnspireerd. Met meer dan 50 niu hotels door heel Europa op de planning […]

  • Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca
    on 23 mei 2018 at 13:00

    “Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”, vervolgt de specialiste. “Op die manier kun je meer mensen van buiten aantrekken en betrekken bij je community. Binnen de horeca is de […]

  • Onderzoek: horeca laat sterke winstontwikkeling zien
    on 23 mei 2018 at 08:54

    De horeca heeft ook in 2017 sterk geprofiteerd van de verbeterde koopkracht. De omzetgroei kwam uit op 8% en werd breed gedragen: het aandeel van horecaondernemers met een stabiele of hogere omzet steeg naar 71%. De winstontwikkeling was met 20% erg sterk (+18% in 2016) en ruim beter dan het mkb-gemiddelde (15,5%). De brutomarge steeg net als in het voorgaande jaar met 8%, versus 7% voor het mkb als geheel. Dit blijkt uit het nieuwe SRA-rapport […]

  • Amsterdam verwacht 21 miljoen overnachtingen in 2022
    on 22 mei 2018 at 16:41

    Het aantal geboekte hotelovernachtingen in Amsterdam steeg vorig jaar met 12% naar 15,6 miljoen. Deze groei zet door met een jaarlijks groei van 6% tot 2022. Hierdoor zijn er in dat jaar 21 miljoen overnachtingen te verwachten. Een tekort aan hotelkamers in de stad komt daardoor in rap tempo dichterbij. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport over de hotelmarkt in Amsterdam van vastgoedadviseur Colliers International. De hotelsector heeft niet […]

  • Video: Hotel & F&B: Leerhotel Het Klooster Amersfoort
    on 21 mei 2018 at 09:00

    Voor de special Hotel & Food & Beverage (deze verschijnt morgen!) van Hospitality Management gingen we op bezoek in Amersfoort. Bij Leerhotel Het Klooster wordt gewerkt aan de hospitality van de toekomst. Deze studenten worden met passie begeleid door de ervaren leraren. Wat drijft de jonge generatie om de hospitalitysector in te gaan? Wat zijn hun dromen en hoe kijken zij tegen onze sector aan? Hospitality Management liep […]

  • Video: Hotel & F&B Patrick Aarsman en Sido de Brabander van Crowne Plaza Den Haag - Promenade
    on 19 mei 2018 at 13:56

    Voor de special Hotel & Food & Beverage (deze verschijnt aanstaande dinsdag) van Hospitality Management gingen we op bezoek in Den Haag, bij Crowne Plaza Den Haag - Promenade.  General Manager Patrick Aarsman en chef-kok Sido de Brabander leidden ons rond in het vijfsterrenhotel tussen duin en stad. Zij vertelden over hun internationale foodfestivals, waarin iedere maand een gerenommeerde chef uit het buitenland zijn kunsten […]

  • Visa gaat samenwerken met Bidroom
    on 18 mei 2018 at 11:29

    Visa kondigt een driejarige samenwerking aan met hotelboeking service, Bidroom. In de EU boekte bijna de helft (49%) van de internetgebruikers een vakantie en/of hotelaccommodatie via internet (Eurostat). In het Verenigd Koningkrijk gebruikte 83% van de mensen het internet voor het boeken van hun hotel accommodatie. (ABTA Holiday Habits Report 2017).  Nu steeds meer consumenten online reisbureaus inschakelen om hun reis te boeken, is […]

  • Amrâth Grand Hotel de l?Empereur geeft restaurant hippe moderne make-over
    on 18 mei 2018 at 10:50

    Goed, puur eten voor een vriendelijke prijs in een informele sfeer. Dat is de weg die Amrâth Grand Hotel de l’Empereur inslaat na heropening van haar vernieuwde Grand restaurant begin april. Een hip en modern interieur, een veelzijdige kaart met een combinatie van streek- en internationale gerechten om je vingers bij af te likken en uitzicht op het levendige stationsplein bieden volop reden om eens een bezoek te brengen aan het […]

  • Amsterdam wil Airbnb verbieden
    on 18 mei 2018 at 10:20

    Het aanstaande college van Amsterdam wil Airbnb in bepaalde wijken van de stad gaan verbieden. Dit om het massatoerisme tegen te gaan. Naar schatting bezoeken jaarlijks 20 miljoen toeristen de hoofdstad. Verwacht wordt dat dit in rap tempo op zal lopen tot 30 miljoen, zo lezen we op nrc.nl. Om de leefbaarheid in de stad te waarborgen staat in het concept-coalitieakkoord dat GroenLinks, D66, PvdA en SP de intentie hebben om in de […]

  • Training e-mailmarketing
    on 17 mei 2018 at 16:30

    Niet alleen op het gebied van privacy, maar ook op het gebied van e-mailmarketing helpt de kennis van de HM Academy u als hotelier verder. E-mailmarketing is een uitstekend instrument om via de juiste campagnes uw gasten gericht en persoonlijk aan te spreken en terug te laten komen. Succesvolle e-mail marketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. In […]

  • AVG-training HM Academy zeer hoog gewaardeerd
    on 17 mei 2018 at 16:05

    De afgelopen tijd heeft de HM Academy met veel succes de training AVG voor de hotellerie georganiseerd. De training wordt door deelnemers gewaardeerd met een 8.8 Vanaf 25 mei 2018 bent u als hotelier verplicht om in kaart te hebben welke gegevens u verwerkt, waarom u deze verwerkt en hoe lang u de gegevens bewaart. Daarnaast moet u uw processen hebben ingericht om aan de rechten te voldoen die consumenten vanuit deze wet krijgen. Wilt […]

  • Culinaire carrousel in Waldorf Astoria Amsterdam
    on 17 mei 2018 at 10:38

    Het wordt een onvergetelijke zomer in Waldorf Astoria Amsterdam. De succesvolle Summer Afternoon Tea krijgt dit jaar een zinnenprikkelend vervolg. Het hotel neemt gasten mee terug in de tijd met een carrousel vol heerlijkheden die herinneren aan zomerse strandattracties en circusacts. Neem plaats in een van de knusse zitjes in de Peacock Alley, en laat je verwennen door het team van chefs en bediening in deze luxueuze omgeving. […]

  • Rotterdams Slaakhuys wordt ?Tribute by Marriott? hotel
    on 17 mei 2018 at 10:34

    Frame Vastgoed en Odyssey Hotel Group hebben deze week definitief overeenstemming bereikt omtrent de opening van een hotel in het Slaakhuys onder het label Tribute Portfolio van Marriott Hotels. Daarmee is de eindfase van de transformatie van het monumentale Slaakhuys aan de Slaak in Rotterdam aangebroken. Frame Vastgoed heeft ruim een jaar gewerkt aan de restauratie en renovatie van de oude dagbladdrukkerij, waarin zij onlangs een Lidl […]

  • Carlton Ambassador Hotel lanceert eigen bier
    on 17 mei 2018 at 10:10

    Het Carlton Ambassador Hotel aan de Sophialaan in Den Haag slaat op 28 mei 2018 als eerste hotel in Den Haag haar eigen vat bier aan. De ontwikkelingen in het Carlton Ambassador Hotel volgen elkaar in snel tempo op. Bij het nieuwe imago van Restaurant Sophia past ook de introductie van haar eigen bier: Sophia Blond.              Het Carlton Ambassador Hotel is volop in beweging en […]